جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید
جستجو
Filters
بستن

پمپ خانگی

پمپ خانگی
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

در شبکه های آبرسانی شهری، روستایی و صنعتی، گاهی اوقات فشار آب ورودی به ساختمان ها، مجتمع های مسکونی، تجاری یا صنعتی جهت تامین آب مصرفی با فشار و دبی مورد نیاز و مطلوب در برخی واحد ها مخصوصا واحد های مستقر در طبقات بالایی به اندازه لازم و کافی نمی باشد. در اینگونه موارد از پمپ خانگی جهت تقویت فشار آب استفاده می گردد. در ساختما ن ها و مجتمع های مسکونی و تجاری کوچک تا متوسط از پمپ آب خانگی استفاده می شود و در مجتمع های بزرگتر معمولا از بوستر پمپ های آبرسانی که شامل دو یا تعداد بیشتری از پمپ خانگی است، استفاده میگردد. از آنجا که پمپ آب خانگی توسط جریان برق و موتور های الکتریکی کار می کنند به آنها الکترو پمپ آب خانگی نیز گفته می شود. در این مقاله از پیکاتک به بررسی پمپ خانگی و انواع آن می پردازیم.

 

پمپ خانگی چیست ؟

پمپ های خانگی در گروه پمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز قرار می گیرند. از پمپ آب خانگی به منظور افزایش فشار آب در مصارف مسکونی استفاده می شود. این مصارف می تواند شامل تقویت فشار آب خانگی و یا آبیاری و باغبانی در ابعاد کوچک باشد. پمپ خانگی می تواند برای یک واحد مسکونی به صورت مجزا یا چندین واحد به صورت مشترک استفاده شود. پمپ به تنهایی برای مصارف مسکونی قابل استفاده نیست و حتما باید از یک سیستم کنترلی برای قطع و وصل و یا تنظیم دور الکتروموتور پمپ استفاده کرد. این سیستم کنترلی می تواند شامل ست کنترل پمپ (اتوماتیک دیجیتال پمپ)، پرشر سوئیچ (اتوماتیک مکانیکی پمپ) و یا اینورتر باشد. به منظور جلوگیری از نوسان جریان و کاهش استهلاک پمپ و مصرف برق از منبع انبساط در مسیر خروجی پمپ استفاده می شود.      

 

 

راهنمای انتخاب پمپ خانگی

انتخاب پمپ آپارتمانی وابسته به متغیرهای بسیاری می باشد از آن جمله می توان به:

  1. تعداد طبقات ساختمان
  2. تعداد واحد ساختمان
  3. متراژ هر یک از واحدها
  4. محل قرار گیری پمپ در ساختمان (بعد از کنتور آب،در ورودی آب ساختمان،یا بر روی پشت بام)
  5. طول مسیر لوله کشی ها در داخل ساختمان
  6. سایز لوله ها در داخل ساختمان و....

 

 

راهنمای خرید

  • پمپ آب خانگی یا همان پمپ تقویت فشارآب ساختمان;در انواع نیم اسب بخار،یک اسب بخار،یک ونیم اسب بخار و دو اسب بخار موجود میباشد.
  • پمپهای آب خانگی نیم اسب،جهت مصرف در ساختمانهای یک طبقه با حداکثر متراژ150متر نصب میگردد.
  • پمپ آب خانگی یک اسب بشقابی،جهت مصرف در ساختمانهای3طبقه و 6واحد با حداکثر متراژ هر واحد75 متر نصب میگردد.
  • پمپ آب خانگی یک اسب جتی،جهت مصرف در ساختمان های چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ68 متر نصب میگردد.
  • پمپ آب خانگی یک اسب دو پروانه،جهت مصرف در ساختمانهای چهار طبقه هشت واحد با حداکثر متراژ75 متر نصب میگردد.
  • پمپ آب خانگی یک و نیم اسب دو پروانه،جهت مصرف در ساختمان های پنج طبقه10واحد با حداکثر متراژ100متر نصب میگردد.
  • پمپ آب خانگی دو اسب،جهت مصرف در ساختمانهای پنج طبقه 14واحد با حداکثر متراژ100 متر نصب میگردد.و برای 20واحد با میانگین 100متر متراژ از پمپ های 4اسب دو پروانه سه فاز استفاده میگردد.
  • جهت مجتمع های با تعداد واحد بیش از 20 واحد از انواع بوستر پمپ ها استفاده میگردد این بوستر پمپ ها بسته به میزان مصرف آب درانواع بوسترپمپ های دو و چند پمپه قرار می گیرد.
  • در بوستر پمپها جهت کاهش مصرف برق و افزایش طول عمر قطعات پمپ از سیستمهای دور متغیرالکترونیکی (اینورتر) استفاده میگردد.عملکرد این سیستمها به این نحو است که با سنسورهایی که در مدار خروجی پمپ قرار گرفته میزان فشار و دبی پمپ سنجیده شده و با کنترل سرعت دوران الکتروموتور نصب شده بر روی پمپ منجربه کاهش مصرف انرژی می گردد.

       

 

راهنمای نصب

هنگام راه اندازی و نصب پمپ خانگی بهتر است مکان نصب دستگاه را پائین تر و یا همسطح ورودی آب قرار داده تا فشار مکش ایجاد شده مثبت باشد، اگر این کار در بعضی از شبکه های آبرسانی امکان پذیر نبود، تا آنجائیکه وضع ایستگاه های پمپاژ اجازه می دهد باید سعی نمود پمپ نزدیک سطح مایع منبع مکش قرار گیرد تا بخشی از توان صرف مکش آب نگردد و مشکلات کمتری در کارکرد دستگاه ایجاد شود، مسیر لوله کشی باید حتی المقدور مستقیم و از ایجاد خم ها و زانوها کمتری استفاده گردد ، بین زانوئی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول حداقل 5 برابر قطر مکش فاصله ایجاد نمود. چون در غیراین صورت فشار مکش نامتعادلی ایجاد شده و یک طرف چشمه پروانه و محفظه مکش پر تر از طرف دیگر شده و تلفات هیدرولیکی زیاد و راندمان کم می گردد. باید قطر لوله مکش یک نمره بیشتر از قطر مجرای رانش بوده و اگر امکان پذیر نیست حداقل یکسان باشد،در مجتمع های مسکونی بزرگ که از بوستر پمپ استفاده می گردد توجه به موارد ذیل در طول عمر بوستر پمپ شما موثر خواهد بود. در مسیر رانش پمپ، یک شیر دروازه ای و یک سوپاپ کنترل قرار می دهند، کار این سوپاپ حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارد بر پمپ است. سوپاپ انتهای لوله مکش باید حداقل 5/1 متر از سطح مایع مکش پائین تر بوده و پمپ نیز باید به سطح منبع مکش نزدیک باشد. پمپ و موتور را باید روی فونداسیون محکمی نگهداشت تا منجر به لرزش وصدای اضافه پمپ نگردد در غیر اینصورت بوش های اتصال محور پمپ و موتور و همچنین یاتاقان های آن خراب و سبب شکستگی محور می گردد.      

 

 

پمپ آب خانگی بی صدا

الکتروپمپ های خانگی ساده دارای یک صدای طبیعی در حدود 60 تا 70 دسیبل (شبیه به صدای جاروبرقی یا آبمیوه گیری) می باشند که این صدا ناشی از کارکرد موتور الکتریکی آن ها است. برخی از کمپانی های بزرگ موفق به ساخت پمپ هایی با سطح صدای پایین تر شده اند که در بازار تحت عنوان پمپ خانگی بی صدا یا سایلنت نامیده می شوند. این دستگاه ها در شرایط کارکرد عادی دارای سطح صدای 45 تا 55 دسیبل میباشند.الکتروموتور در مدل بی صدا غالبا توسط مایع در گردش خنک می شود که یکی از اصلی ترین دلایل کاهش صدای آنها نیز میباشد. علت صدای زیاد پمپ های خانگی می تواند از خرابی بلبرینگ ها یا عدم استفاده از لرزه گیر و اجرای غیر اصولی لوله کشی می تواند باشد.

 

 

قیمت پمپهای خانگی

قيمت یک پمپ آب خانگی بر اساس كيفيت قطعات داخلي آن تغيير مي كند و براي تهیه این دستگاه باید به كيفيت آن توجه داشت.اجزاي اصلي تشكيل دهنده این نوع تجهیزات صنعتی شامل استاتور، روتور، محور پمپ، مکانیکال سیل، پروانه و محفظه ميباشد.محور این دستگاه بايد از استینلس استيل باشد كه از خوردگی آن جلوگيری میكند و سيم پيچ استاتور آن بايد از جنس مس باشد كه راندمان الکتریکی آن را بالا می برد.    

 

پمپ خانگی

 

انواع مختلف پمپ خانگی

پمپ خانگی با مخازن انبساط

در این مدل، تعداد دفعات سرویس کردن و کنترل آن بیشتر از دیگر مدل ها می باشد. در این نوع دستگاه اندازه منبع انبساط بستگی مستقیم به اندازه آب مصرفی دارد. از اجزا این وسیله می توان به پنج راهی و کلید اتوماتیک، درجه و منبع انبساط اشاره نمود.

 

پمپ خانگی با کلید اتوماتیک

این مدل نسبت به مدل منبع انبساط نسبتا هزینه کمتری دارد ولی برای استفاده از این نوع باید میزان باز و بسته شدن شیر را مد نظر قرار داد چون در هر دور باز و بسته شدن شیر کلید اتوماتیک استارت زده و وسیله شروع به کار می کند لذا در مورادی که میزان مصرف بیشتر است باید از کاربرد این مدل صرفنظر نمود.

 

بوستر پمپ خانگی

بوستر به دلیل هزینه نگهداری کم و با صرفه بودن، دارای جایگاه مهمی در صنعت بوده و در نتیجه در اکثر مجتمع های مسکونی و مراکز بزرگ تفریحی، اداری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. از اجزاء تشکیل دهنده این وسیله می توان به الکتروپمپ، فشار سنج، تابلو کنترل، اینورتور و غیره اشاره نمود.

 

لینک های مرتبط :

پمپ سیرکولاتور

ثبت نظر شما
تلفن پشتیبانی: 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) | همه روزه پاسخگوی شما هستیم.