جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید
جستجو
Filters
بستن

الكتروموتور دریایی

الكتروموتور دریایی
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

الکتروموتور نوعی ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریسیته را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. الکتروموتور تقریبا در همه جا کاربرد دارند و مورد استفاده قرار می گیرند. همین کاربرد زیاد این ماشین های باعث شده تا امروزه الکتروموتور ها در انواع اندازه و مشخصات موجود باشد که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند و با توجه کاربردشان مشخصات و ویژگی های متمایز با دیگر موتورها دارند. یکی از انواع الکتروموتورها, الکتروموتور دریایی است که بیشتر در صنایع کشتی سازی کاربرد دارد. در این مقاله از پیکاتک الكتروموتور دریایی و مشخصات و مزایا آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

 

 

الکتروموتور دریایی چیست؟

الكتروموتور دریایی یک محصول نسبتاً قدیمی محسوب می شود که در صنعت کشتی رانی می تواند بسیار ارزشمند باشد. در نظر داشته باشید که سیستم های به کار رفته در الکتروموتور دریایی به صورتی طراحی شده اند که می توانند در شرایط محیطی نامناسب به خوبی کار کنند و دچار زدگی و یا خوردگی نشوند. تجهیزات الکتروموتور دریایی به صورت خاصی طراحی شده است و در این محصول سیستم های تعمیرات نیز به طور دقیق دیده می شود. الکتروموتورها یک دستگاه الکترومکانیکی هستند که نیرو الکتریسیته را به نیروی مکانیکی تبدیل می کنند. ژنراتورها دقیقا عکس عمل الکتروموتورها را انجام داده نیروی مکانیکی را به الکتریسیته تبدیل می کنند. در تمامی مدل های الکتروموتورها به خصوص الكتروموتور دریایی یک اصل برای تولید حرکت وجود دارد که به ان اصل مغناطیس گفته می شود. قاعده کلی الكتروموتور دریایی به این صورت است که وقتی یک ماده که حامل جریان الکتریکی است در مسیر یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد و به این ترتیب یک نیرو بر روی آن اعمال می شود. بیشتر موتورهای الکتریکی در وضعیت دوران هستند و روتور در تمامی آنها به خصوص در الکتروموتور دریایی ثابت است. الکتروموتور دریایی در سری های متنوع عرضه و به فروش می رسد. این محصول از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است.        

 

الكتروموتور دریایی

 

مشخصات الكتروموتور دریایی

مشخصات الكتروموتور دریایی به شرح زیر است:

 

  • الکتروموتور دریایی در لیست موتورهای القایی قرار دارد و برای مصارفی است که ولتاژها کم ،متوسط،بالا است.
  • الکتروموتور دریایی عموما از آلومینیوم،یا چدن است
  •  قدرت خروجی که برای این موتور در نظر گرفته می شود تا 1200 کیلووات است.
  • کلاس حفاظتی این محصول تا IP65 گزارش شده است که رقم قابل قبولی است.
  • از الكتروموتور دریایی برای عرضه کشتی ها،پمپ های کابین موتور کشتی و همینطور زیر عرشه کشتیها نیز استفاده میشود.
  • این محصولات در پمپ های راهبری نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
  • تعداد پل ها برای الکتروموتور دریایی 2، 4 و 6 اعلام شده است.
  • کلاس حرارتی برای آن F در نظر گرفته شده است.
  • فرکانس موجود در حدود 50HZ و همینطور ولتاژ نامی 380 ولت است.
  • روتور ها در وضعیت قفسه های سنجابی هستند و جنس بدنه نیز چدن است.
  • اگر الکتروموتور دریایی،بطور دقیق و منظم سرویس شود; و شرایط کاری برای این دستگاه،سنگین در نظر گرفته نشود،استهلاک آن بسیار کم است.
  • در صورت نیاز به تعمیر قطعات الکتروموتور دریایی در دسترس است.
  • یک نوع دیگر از موتور دریایی وجود دارد،که برای کشتیهای غول پیکر تولید شده است.
  • این محصول در برابر رطوبت،نمک موجود در آب،نوسانات دمایی که وجود دارد،مقاومت بسیار زیادی داشته،و از نظر کیفیت در وضعیت عالی قرار دارد.
  • کلاسهای دمایی و حفاظتی زیادی برای موتوردریایی اعلام شده،و راندمان بالا و ایمنی در کار،بخش جدانشدنی موتور دریایی محسوب میشود.

     

الكتروموتور دریایی

 

کاربرد الكتروموتور دریایی

کشتی ها امروزه بیشترین نقش را در اقتصاد بین المللی ایفا می کنند. به همین دلیل الكتروموتور دریایی از دسته محصولات بسیار مهم محسوب می شود و در سیستم های حمل و نقل دریایی و همینطور کشتیرانی بسیار نقش دارند.

  • موتور دریایی برای پمپ های راهبری کشتی ها استفاده می شود.
  • موتور دریایی صنایع کشتی سازی مورد استفاده قرار میگیرد
  • موتور دریایی وینچ های کشتی رانی استفاده می شود.
  •  در تجهیزات تهویه کشتی ها استفاده میشود
  • در شناورهای سطحی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • از الکتروموتور دریایی بر روی عرضه و یا زیر عرشه نیز استفاده می شود.

         

الكتروموتور دریایی

 

انواع موتور دریایی

تغییرات حاصله در تجارت جهانی به ایجاد انواع کشتی های مختلف و در نتیجه سیستم های قدرتی متفاوت شده است. تولیدکنندگان در هر مدل یک سری سیلندرهای با اندازه ای خاص تولید می کنند ، تا در برابر قدرت ها و دیگر متغیرهای متفاوت کاربرد داشته باشند. اندازه های دیگر نیز بر اساس تفاوت در تقاضای بازار ارائه و تولید می شوند. تمامی کشتی های فعلی مجهز به موتورهای دیزلی اند و برخی کشتی های بخار بزرگ موجود ، مجدداً به موتورهای دیزل مجهز شده اند تا اقتصاد آن ها توسعه یافته و طول عمر مفید آن ها افزایش یابد. به طور کلی موتورهای دریایی دیزلی به دو دسته ی اصلی تقسیم می شوند:

 

  1. موتورهای دارای سرعت اندک یا زیاد با تعداد سیلندرهای محدود
  2. موتورهای دارای سرعت متوسط و بالا با چرخ دنده ی کاهنده

اندازه ی سیلندر در این دو نوع موتور با هم متفاوت است. موتورهای کم سرعت با قطر سیلندر کمتر از mm350 نیز موجود می باشد. در حالیکه قطر سیلندر در موتورهای دارای سرعت متوسط بیش از mm620 است.

 

موتورهای کم سرعت

این موتور دریایی در سرعت های بین rpm 150-55 عمل می کند. موتورهای بزرگ و کم سرعت بر اساس چرخه‌ای دو زمانه کار می کنند و دارای ساختار Crosshead هستند که باعث جدایی کامل محفظه ی میل لنگ و سیلندر می گردد. این موتورها قادرند به خوبی سوخت های بی کیفیت را حمل کرده و آن ها را به خوبی می سوزانند و بیشترین بازده ی حرارتی را ارائه می دهند. سرعت پیستون ها اندک و بخش های متشکله ی آن ها را به ندرت اقتصادی تر می سازند. اگرچه در حال حاضر تولید این نوع موتورها اندک است ، اما هنوز در حیطه ی کشتی های اقیانوس پیما بازار داغی دارند. سیلندرها در اندازه و تعداد متفاوتی موجود می باشند تا با تمام میزان قدرت ها سازگاری یابند. علاوه بر مدل های استاندارد ، آن ها در مدل های چندزمانه و با نسبت ضربه به قطر سیلندر که به صورت 8:1/3 است و در سرعت های پایین تر از rpm55 تولید شده اند.        

 

الكتروموتور دریایی

 

موتورهای با سرعت بالا و متوسط

اغلب این موتور ها جهت حمل دوچرخه های چهار زمانه طراحی شده اند و دارای ساختار پیستون اصلی هستند. آنها بسیار سبک تر و کوچک تر از موتورهای کم سرعت بوده اما نیازمند گیربکس یا ابزارهای دیگری جهت کاهش سرعت در پروانه کشتی میباشند. سرعت متوسط به معنای سرعت بین rpm400و1000 است. موتورهای کوچک تر قوی تر بوده و از سرعت بالاتری برخوردار می باشند. نسبت های قدرت / وزن و قدرت / اندازه در مواقع کوچک بودن اتاق موتور ، آنها را متمایز می سازد. آن ها همچنین نیازمند ساختار قوی کمتری برای ساختار محافظ کشتی میباشند. موتور دریایی سرعت متوسط در قایق های موتوری و قایق های کوچک استفاده می شود. پیشرفت سریع فناوری باعث ساخت مدل های متفاوتی شده است که از اندازه ، سرعت و قدرت مختلفی برخوردارند. همگی آن ها برای ساخت مجدد کشتی های موجود سازگار بوده و متناسب با فضای موتور موجود بوده و قدرت فراوانی را در کنار قیمت مناسب به بازار ارائه میدارد. موتورهای جدید با تمامی سوخت ها کار میکنند به جز سنگین ترین سوخت ها با مقدار سایش اندک. بخش های کوچک تر و سبک تر دارای ساختاری ساده و نیازمند نگهداری آسان تری هستند. بلبرینگ پوسته ای (shell) در این ساختار استفاده میشود. به علت افزایش قدرت در موتور Vee میل لنگ باید از قدرت کافی برخوردار باشد. جهت اتصال دو پیستون به هر شصت از روش های متفاوتی استفاده شده است. متداول ترین روش ترتیب پهلو به پهلو با دو بلبرینگ انتهای پایینی است. تشکیل Vee در این فضای رایج برای سیستم اگزوز و توربوشارژ ها ،اقتصاد خوبی ارائه میدهند. از دو میله سوپاپ استفاده شده است ، اما در موتور های چند سیلندر ، استارت دریچه های خروجی هوا تنها در bank سیلندرها نیاز است.

 

لینک های مرتبط :

الکتروموتور اسلیپ رینگ

ثبت نظر شما
تلفن پشتیبانی: 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) | همه روزه پاسخگوی شما هستیم.