جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید
جستجو
Filters
بستن

عایق فنولیک

عایق فنولیک
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

فنولیک از دسته عایق های آلی سلولی بسته و صلب بوده و ترکیب شیمیایی آن فنول (اسید کربنیک - به اضافه افزودنی های گدازآور (گاز ساز برای ایجاد ساختار سلولی و فومی) می باشد. عایق فنولیک نیز، در تخته های بسیار بزرگ تولید شده و سپس به شکل دلخواه بریده می شود. می توان به راحتی از آنها شکل های پیچیده مناسب برای والوها و اتصالات تهیه نمود. عمده کاربری های این نوع عایق در تانک ها و مخازن، لوله ها و کانال ها به خصوص کاربری های تحت دمای پایین تر از محیط، می باشد. عایق فنولیک دارای پایین ترین ضریب انتقال حرارت (بالاترین مقاومت حرارتی) در بین عایق های پلیمری است که در این مقاله از پیکاتک به بررسی این عایق می پردازیم و مزایا و معایب عایق فنولیک را بیان می کنیم.

 

عایق فنولیک چیست ؟

عایق های فنولیک با مخلوط گردن فوم های پلاستیکی با رزین های فنولیک تولید می شوند و یکی از بهترین انواع عایق های آلی محسوب می شوند. عایق فنولیک در تخته های بزرگ تولید می شوند و خیلی راحت می توان شکل های مورد نیاز را از آن ها تولید نمود. این عایق ها دارای پایین ترین ضریب انتقال حرارت بین عایق های پلیمری می باشد، به صورتی که حدودا عایق فنولیک به قطر 2 سانتی متر می تواند جای بتن به قطر 35 سانتی متر به عنوان عایق حرارتی استفاده شود. تخته های صلب فنولیک خواص حرارتی بسیار خوبی را فراهم می کند و به علت هدایت حرارتی بسیار پایین فوم فنولیک در مقایسه با تخته های سخت پلی یورتان یا پلی استایرن اکترود شده عملکرد بهتری دارند. در واقع کارایی عایق فنولیک 50% موثر تر از دیگر مصالح عایق رایج می باشد و هدایت حرارتی بسیار پایین آن باعث ایجاد عملکرد حرارتی ویژه در محل عایقکاری با کمترین ضخامت عایق می شود و زمانی که فضا محدود باشد بسیار مهم است.

عایق فنولیک

 

تولید عایق فنولیک

عایق فنولیک در پروسه ای تولید می شود که در آن فرم هایی از فوم پلاستیکی بین دو لایه منعطف قرار می گیرند و دارای محتوی سلولی بسته و ساختار سلولی خوبی است. عایق های صلب فنولیک بوسیله مخلوط کردن مواد جامد بالا و رزین فنولیک با یک سطح به عنوان عامل تولید می شود. گرمای حاصل از واکنش باعث تبخیر مایع و جوش آمدن مایع واکنش گر شده و در مخلوط یک شبکه از حباب های کوچک در مصالح ایجاد می شود. فوم می تواند باعث تولید یکی از دو نوع محصول شود. این واکنش را می توان در یک فرآیند مداوم باعث ایجاد تخته های بزرگتر شده که می توان آنها را برش داد. رزین‌ فنولیک ماده ای است کدر با رنگ کهربایی (amber) کم رنگ البته این ماده در رنج رنگ های قهوه ای تیره تا سیاه نیز وجود دارد. رنگ تیره رزین‌های فنولیک کاربرد آنها را محدود می‌کند. رزین‌های فنولیک در شکل های مختلفی چون پولک، فیلم مایع و پودر موجودند.رزین‌های فنولیک جزء رزین‌های با کاربرد عمومی محسوب می‌شوند ولی می‌توان بیشتر کاربرد آنها را در حوزه عایق بندی حرارتی دانست. نکته جالب توجه این است که عایق فنولیک می تواند در جایی که به استاندارد های آتش سوزی بالا نیاز است به جای پلی یورتان یا پلی ایزوسیانورات نیز استفاده شود.

ویژگی عایق فنولیک

ساختار

ساختار سلولی خوبی دارد.این عایق سبک,دارای حمل و نقل آسان و نصب و پیاده سازی راحت میباشد.

مقاومت فشاری

فوم های فنولیک با دانسیته های در بازه 35 kg/m³ تا 200 kg/m³ هستند. دانسیته های بالا دارای مقاومت فشاری خوب و برای عایقکاری کف مناسب هستند.

مقاومت مواد

عایق فنولیک صلب در برابر نفوذ قارچ و کپک و حشرات موذی مقاوم است.

مقاومت در برابر حرارت

عایق فنولیک صلب می تواند بطور مداوم تا دمای120 درجه سلسیوس مقابله کند.

مقاومت در برابر رطوبت

رطوبت دارای تأثیر بسیار کمی روی عملکرد حرارتی دارد. عایق فنولیک صلب دارای محتوایی شامل 95% یا بیشتر سلول- بسته می باشد که آنرا در برابر نفوذ رطوبت بسیار مقاوم می کند. ولی نفود بسیار کم بخار آب وجود دارد. فوم فنولیک به عنوان non-wicking شناخته می شود و به این معنی است که رطوبتی که در اثر سوراخ شدن سیستم ضد نفوذ نشتی وارد سیستم عایق می شود تمام بخار و آب محدود به همان سوراخ می شود و این اطمینان را می دهد که کل سیستم را نگیرد.

پایداری

فنولیک صلب دارای ابعاد پایدار است;و میتوان آنرا به راحتی برش داد تا به شکلهایی که قرار است عایق شود در آید

عملکرد در برابر آتش

عملکرد در برابر آتش فوم فنولیک استثنایی است. در هنگام آتش سوزی عایق فنولیک به میزان جزئی در گسترش آتش شرکت کرده و دود و گاز های سمی بسیار جزئی دارد. فوم فنولیک دارای هدایت حرارتی پایین تری نسبت به رقبای خود PUR و PIR دارد و خاصیت خود خاموش شوندگی داشته که همین امر مورد تایید شدن این عایق برای کاربرد در ساختمان ها شده است.

بازیافت

عایق فنولیک صلب در محیط تجزیه نمی شود و تنها می توان آنرا به فرآیند تولید باز گرداند.

عایق فنولیک

کاربرد عایق فنولیک

عایقها بر اساس مواد اولیه تشکیل دهنده آنها دارای کاربردهای مختلفی میباشند.

  • در کانال های تهویه هوا و کولر ها
  • تانک ها و مخازن، کوره های دمای مداوم 120 درجه
  • تولید ساندویچ پنل ها
  • بخاطر مقاومت حرارتی بسیاربالا و ضخامت بسیار کم،میتوان از این محصول در مکانهای با فضای کم استفاده کرد
  • در جایی که به استاندارد های آتش سوزی بالا نیاز است به جای پلی یورتان یا پلی ایزوسیانورات استفاده شود.

 

عایق فنولیک

مزایا و معایب عایق فنولیک 

مزایا عایق فنولیک

این عایق به عنوان یک محصول سرد معرفی می شود و مزایایی آن عبارتند از :

  • بهترین مقاومت حرارتی بین عایق های پلیمری و مواد آلی
  • غیر سمی، بی بو
  • بسیار مناسب برای جلوگیری از انتشار دود در فضا
  • چگالی های بسیار متنوع
  • سازگاری با محیط زیست و دوستدار اوزون
  • مقاومت در برابر رطوبت و امکان بازیافت بسیار بالا
  • این عایق سبک , دارای حمل و نقل آسان است.
  • نصب و پیاده سازی راحت می باشد

 

معایب عایق فنولیک

معایب این عایق عبارتند از :

  • عدم مقاومت بالا در مقابل اسیدها، اکسیدکننده ها و حلال های قوی.البته در مقابل اسیدها و حلال های ضعیف و موادی چون بنزن، اتانول، استون و کربن تترا کلراید مقاوم است.
  • گرچه فوم فنولیک، مقاوم در مقابل خوردگی است، اما خود باعث خوردگی لوله های فولادی می شود. معمولا برای جلوگیری از خوردگی لوله توسط فنولیک، قبل از عایق کاری لوله رنگ می شود.
  • هرچند فوم فنولیک در حالت عادی هیچ خطری برای سلامتی ندارد، اما ترکیب فنول که در پروسه ساخت فوم فنولیک استفاده می شود، بسیار سمی است و تمهیدات بسیار سختی در تولید فوم فنولیک باید رعایت شوند.

 

عایق فنولیک

 

کانال فنولیک

این کانال ها نسل جدیدی از کانال های هوا می باشد که ساختار کلی آن شامل عایق و ورق محافظ آن میباشد و با مواد خاصی به یکدیگر میچسبند و به طور عمومی نوعی کانال پیش عایق را پدید می آورد که دارا وزن بسیار کمی میباشد.به دلیل وزن سبک کانال موجب میگردد تا عمل اجرا و نصب آن به سرعت و آسانی انجام بپذیرد. ساختار این کانال به این صورت است که در ساختار خود از یک لایه عایق فنولیک، متشکل شده است و در دو طرف آن ورق آلومینیوم تعبیه شده است.این کانال بسیاری از مشکلات و ایرادات کانال های پیشین را برطرف نموده است.و کار را برای مهندسان معمار و تاسیسات آسانتر نموده است.چراکه در سایر کانال های هوا خصوصا کانال های گالوانیزه امکان عایق نمودن کانال ها در صورتی امکان پذیر است که تولید گردند و سپس نصب هم بگردند، در در شرایطی پس از این مراحل امکان عایق نمودن این گونه از کانال ها وجود دارد که موجب پدید آوردن مشکلاتی میگردد. اما در کانال فنولیک به دلیل آنکه مرحله عایق کاری وجود ندارد موجب تسریع در عملکرد نصب و اجرای کانال میگردد و همچنین عملیات کانال کشی با کیفیت بسیار بالاتری انجام می گردد.و در نهایت یک ساختار یکدست و یک پارچه را به وجود می آورد که به علت یک دست بودن هیچ گونه درز و شکافی در ساختار آن وجود نداشته و مانع از هدررفتن و نشتی هوا میگردد و در نتیجه موجب افزایش راندمان کاری سیستم و کانال میگردد.

 

لینک های مرتبط :

عایق نانو چیست؟

ثبت نظر شما
تلفن پشتیبانی: 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) | همه روزه پاسخگوی شما هستیم.