جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید
جستجو
Filters
بستن

لوله گوشتدار

لوله گوشتدار
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

لوله گوشتدار به لوله های فولادی با دیواره ضخیم گفته می‌شود که عمدتا در حفاری زمین شناسی نفتی، لوله های ترک خورده پتروشیمی، لوله های دیگ بخار ، لوله ها و یاطاقان های اتومبیل، تراکتورها ، سازه های هواپیمایی با لوله های با دقت بالا استفاده می شود . بزرگترین تفاوت بین لوله های فولادی ضخیم و نازک در ضخامت دیواره است. این دسته از لوله های فولادی به دلیل ضخامت زیاد بسیار محکم هستند و به همین دلیل جوش زدن به آن ها سخت می باشد. بهم همین دلیل این نوع لوله ها بیشتر در دسته لوله های بدون درز قرار می گیرند. این مقاله از پیاتک برای آشنایی بیشتر شما با این نوع لوله و موارد کاربرد آن در صنایع مختلف نوشته شده است.

لوله گوشتدار

همانطور که در ابتدای این مقاله هم گقته شد گوشتدار اصطلاحی است که به لوله های فولادی با دیواره ضخیم می گویند که از میزان سختی برخوردار هستند. با توجه به ضخامت بالای این نوع لوله ها, لوله های گوشتدار دارای وزن زیادی هستند و در صورتی مورد استفاده قرار می گیرند که هیچ لوله ای دیگری نتواند فشار و میزان سختی آن مکان را تحمل کند. نکته اصلی کیفیت لوله های فولادی ضخیم، یکنواختی ضخامت دیواره است. این نکته به طور مستقیم بر کیفیت و سودمندی لوله ضخیم تأثیر می گذارد.  

لوله گوشتدار

ویژگی های لوله گوشتدار

  • مستحکم بودن
  • قابلیت عدم جوش پذیری
  • وزن بالا
  • قابل استفاده در پروژه های عظیم
  • تحمل فشار
  • مقاومت بسیار بالا
  • ضخامت بالا

ضخامت لوله های گوشتدار

انواع لوله هاي ضخيم بر اساس سايز تقريبي نام گذاري مي شوند. براي مثال محصولاتي با ضخامت ۱۰ ميلي متر با نام گوشتدار ۱۰ ميلي متر و محصولي با ضخامت۲۰، با نام گوشتدار ۲۰ ميلي متر شناخته مي شوند. سازگاري اين قبيل از محصولات با شرايط سخت، قرار گرفتن در محيط هاي مرطوب، مقاومت بسيار بالا و عوامل اين چنيني از ويژگي‌هاي بارز محصول مذكور می باشد. به منظور محاسبه دقيق ضخامت مي توان قطر بيروني و دروني را از يكديگر كسر نمود تا ضخامت محصول به صورت تقريبي محاسبه كرد.

قیمت لوله گوشتدار

این نوع لوله ها بر اساس اندازه ضخامت دسته بندی می شوند که قیمت این دسته بندی ها باهم متفاوت است. هر چقدر لوله ضخامت بیشتری داشته باشد, مواد به کار رفته در آن بیشتر و در نتیجه قیمت آن بیشتر است و برعکس هر چقدر ضخامت یک لوله گوشتدار کم تر باشد, قیمت پایین تری دارد. همچنین جنس و فولادی و آهنی بودن یک لوله نیز در قیمت نهایی لوله گوشتدار تاثیر می گذارد.  

لوله گوشتدار

کابرد لوله گوشتدار

این لوله فولادی عمدتا در مهندسی آب، صنایع پتروشیمی، صنایع شیمیایی ، صنایع برق ، آبیاری کشاورزی و ساخت و سازهای شهری استفاده می شود. نمونه هایی از کاربرد لوله گوشتدار به شرح زیر است :

برای انتقال مایعات

  • آبرسانی
  • زهکشی

برای حمل و نقل بنزین

  • گاز
  • بخار
  • LPG

برای اهداف ساختاری

  • به عنوان لوله ای برای پل ها اسکله ها ، جاده ها
  • سایر سازه های ساختمانی.

سایر کاربردها

  • عمدتا در حفاری زمین شناسی نفتی
  • لوله های ترک خورده پتروشیمی
  • لوله های دیگ بخار
  • یاطاقان های اتومبیل
  • تراکتورها
  • سازه های هواپیمایی با لوله های با دقت بالا استفاده می شود

لوله گوشتدارصنعتی

این نوع لوله ها در برنامه هایی که به استحکام بالایی احتیاج دارند استفاده می شود. لوله بدون درز دیواره ضخیم, لوله های یکپارچه سرد کشیده شده هستند که تحمل بالایی ارائه می دهند و در مقایسه با سایر لوله های مکانیکی, خواص فیزیکی قوی تری دارند.

 

لوله گوشتدار

 

اصولا لوله های گوشتدار مخصوص صنایع و کارخانه ها هستند ولی دلیل نام گذاری برخی از این نوع لوله ها به این اسم و تفاوت لوله های گوشتدار صنعتی با دیگر لوله های گوشتدار به کار رفته در کاربرد هایی همچون حفاری در ضخامت آن ها هست. همچنین برای کارهایی همچون حفاری و ساخت و ساز هایی همچون پل از لوله های بدون درز استفاده می کنند که فقط استحکام مد نظر است ولی در صنایع علاوه بر استحکام, طراحی آن نیز مهم است. مطمئنا ضخامت و مدل لوله ها دقیقا شبیه هم نیست. همچنین نمی توان یک مدل لوله را با طول زیادی طراحی و تولید کرد. به همین دلیل باید از اتصالات برای وصل کردن دو لوله استفاده کرد. برای این نوع لوله ها هم بهترین مدل اتصالات از لوله های فولادی درزدار مستقیم است. نمی توان از لوله های بدون درز به دلیل عدم جوش خودرن این لوله ها, استفاده کرد.

تولید لوله گوشتدار

معمولا برای ساخت لوله گوشتدار از فولاد و آهن استفاده می کنند. به دلیل ضخامت و سختی بیشتر فولاد معمولا این نوع لوله ها را بیشتر با فولاد می سازند و درصد کمی از این نوع لوله ها از اهن ساخته شده است. در روند تولید اين دسته از لوله ها مثل لوله هاي درز مستقيم و يا مانيسمان از فرآيند نورد با ماده اوليه شمش فولادي استفاده شده است.  

لوله گوشتدار

تفاوت لوله گوشتدارآهنی و فولادی

همان طور که گفته شد برای ساخت لوله های گوشتدار هم از فولاد و هم از آهن استفاده می شود. نمونه فولادی این لوله ها دارای مقاومت بیشتری است. همچنین لوله فولادی احتمال مشکلاتی همچون زنگ زدگی را ندارد. همچنین باید چگالی زیاد فولاد را هم باید در نظر بگیرید. بسته به مکان و نوع استفاده از لوله گوشتدارمی توانید نمونه فولادی و آهنی آن را استفاده بکنید.

تفاوت لوله فولادی دیواره ضخیم و نازک

عمده تفاوت لوله هاي ضخيم و نازك در جداره آن ها، تكنولوژي به كار رفته در روند توليد و كاربرد هر كدام مي‌باشد. محصولات ضخيم تر از شيوه نورد گرم و محصولات نازك تر از شيوه نورد سرد فولاد توليد و سايز بندي مي شوند. بر همين اساس خواص مكانيكي آنها با يكديگر كاملا متفاوت خواهد بود. اين دسته از محصولات با توجه به ضخيم بودن، شيوه توليد خاص خود را دارند. براي توليد لوله گوشتدار دار صنعتي از شمش فولادي استفاده مي شود. لوله های فولادی دیواره نازک در مکان هایی به کار می روند که بیشتر از مقاومت نیز به دقت باشد. در حالی که در لوله های فولادی دیواره ضخیم میزان فشار قابل تحمل مد نظر است. به همین دلیل بیشتر کاربرد های دیواره نازک در ساختمان ها و ادارات است. برای دیواره ضخیم نیز کاربرد ها مربوط به صنایع سنگین و شرایط آب وهوایی خاص است. لوله های دیواره نازک به طور فزاینده ای در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز به اندازه گیری دقیق از جمله: پزشکی ، برای برنامه هایی مانند سیستم های سوند ، تجهیزات آزمایشگاهی ، ابزار جراحی و تجهیزات تشخیصی دارد. تولید صنعتی ، برای فرآوری مواد شیمیایی و حلال؛ اتومبیل ، برای خطوط سوخت ، بسته بندی ، کد نویسی رنگ و مهار سیم و سایر فرآیندهای موتور و سوخت.      

 

لینک های مرتبط :

لوله آلومینیوم چیست؟

ثبت نظر شما
تلفن پشتیبانی: 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) | همه روزه پاسخگوی شما هستیم.