جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید
جستجو
Filters
بستن

انواع شیر برقی

انواع شیر برقی
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

شیربرقی

انواع شیر برقی را در برنامه های مختلف برای کنترل و تنظیم میزان سیالات و گازهای عبوری مورد استفاده قرار می دهند. مدل های تولید شده این دستگاه دارای کاربردهای مختلفی هستند. بنابراین می توان از آن ها در موارد و مکان های گوناگون بهره گرفت. همچنین برای باز و بسته شدن مدل های متنوع این دستگاه می توان از المان های مدار فرمانی، میکرو سوئیچ ها و تایمر ها استفاده کرد.. همچنین برای باز و بسته شدن مدل های متنوع این دستگاه می توان از المان های مدار فرمانی، میکرو سوئیچ ها و تایمر ها استفاده کرد.

 

 

لینک های مفید: قیمت شیر برقی

 

انواع شیر برقی در صنایع مختلف

انواع شیر برقی بر اساس فاکتورهای مختلف تقسیم بندی می شوند. بنابراین می توان به مدل های بسیار متنوعی از آن اشاره کرد که مهم ترین و رایج ترین آن ها عبارت‌اند از:

مدل حرکت مستقیم

این مدل از انواع شیر برقی خود به دو مدل معمولی بسته (Normally Close)  و معمولی باز تقسیم (Normally Open)  می شوند. در مدل معمولی بسته N.C ، جریان مایع موجود در لوله ها در زمان قطع جریان برق مسدود می شود. این حالت ادامه پیدا می کند تا زمانی که جریان برق مجدداً وصل شود. بعد از اتصال برق سیال درون لوله نیز دوباره جریان پیدا می کند. مدل معمولی باز N.O  این دستگاه از قابلیت جریان پیدا کردن سیال در زمان قطعی برق برخوردار است. به این معنی که بعد از اتصال جریان الکتریسیته دستگاه خود به خود بسته شده و مسیر عبور جریان سیال را مسدود می کند. در واقع این مدل عملکردی کاملاً متفاوت از مدل معمولی بسته دارد.

مدل سرو

این مدل از انواع شیر برقی دستگاه تحت تأثیر دیافراگم و اختلاف فشاری که در آن وجود دارد هنگام قطع جریان مایعات هم به صورت باز و هم بسته عمل می کند.

شیر برقی آب

این نوع از انواع شیر برقی جریان آب درون لوله را با استفاده از جریان الکتریسیته کنترل می کند. این دستگاه برای عملکرد بهتر به یک فشار اولیه در درون لوله نیاز دارد. از این مدل دستگاه اغلب در مصارف خانگی، کشاورزی و سایر صنایع مهم استفاده می شود. نکته قابل توجه در مورد این مدل شیر آن است که در صورت خرابی به راحتی قابل تعمیر و یا تعویض است.

شیر برقی گاز

مدل شیر برقی گازی در تجهیزاتی که از سوخت گاز در آن ها استفاده می شود کاربرد دارد. این وسایل و تجهیزات همیشه با خطر انفجار روبه رو هستند. به همین دلیل برای جلوگیری از بروز چنین حوادث ناگواری، در سیستم آن ها از مدل پیلوت استفاده می شود. نحوه عملکرد این نوع شیرها به شکل دو مرحله ای است. به این نحو که ابتدا دستگاه به حالت نیمه باز در آمده و سپس گاز را با فشار پایینی به درون مشعل هدایت می کند. در مرحله بعدی و بعد از روشن شدن مشعل دستگاه کاملاً باز می شود و گاز را در سطح گسترده وارد مشعل می کند. لازم به ذکر است که دستگاه های برقی گازی از نوعی پیچ جهت تنظیم فشار گاز برخوردار هستند.

شیر برقی گازوئیل

از این مدل از انواع شیر برقی در تجهیزاتی استفاده می شود که عملکرد آن ها به کمک سوخت گازوئیل است. در سیستم این نوع شیر از یک پمپ در مسیر عبور گازوئیل استفاده می شود. با این کار در زمان خاموشی مشعل گازوئیل به درون محفظه احتراق نشت پیدا نمی کند. همچنین به هنگام روشن کردن مشعل، گازوئیل در حدود 15 ثانیه پاشیده می شود. با این کار آنتیلانتور موجود در سیستم فعال می شود و هوای موجود در درون آن تخلیه می شود.

 

 

انواع شیر برقی دو راهه

در این مدل از انواع شیر برقی دو مسیر جهت عبور و جریان سیالات وجود دارد. به این معنی که به صورت هم‌زمان از دو مسیر مایعات در آن جریان پیدا می کنند.

 

 

انواع شیر برقی سه راهه

این مدل از شیرهای برقی نیز دارای سه مسیر مجزا جهت ورود سیال و همچنین مسدود کردن آن است.

جنس انواع شیر برقی از چیست؟

انواع شیر برقی به دلیل استفاده جهت کنترل فشار سیالات مختلف لازم است از جنس با کیفیت و بسیار مقاوم در تولید آن ها استفاده شود. به همین دلیل تمامی مدل های مختلف این دستگاه را از جنس فلز تولید می کنند.

کارایی انواع شیر برقی

انواع شیر برقی به کمک جریان برق Vdc,240V,480V24 عملیات قطع و وصل جریان سیالات را انجام می دهند. کارایی مهم و اصلی این شیرها تنظیم جریان سیال درون مدار است. به این شکل که با باز و بسته کردن دریچه جریان گازها و مایعات را کنترل می کنند. از دیگر کارایی این محصولات می توان به کنترل مواد شیمیایی و خورنده و همچنین مواد نفتی اشاره کرد.

تفاوت های انواع شیر برقی

انواع شیر برقی از لحاظ کارکرد و نوع استفاده کاملاً شبیه به یکدیگر هستند. با این حال از جهاتی نیز دارای تفاوت های بارزی هستند. ساختار، نوع، میزان تحمل فشار، نوع سیال و محیطی که شیر قابلیت کارکرد دارد از جمله تفاوت های موجود در میان مدل های این دستگاه هستند. علاوه بر موارد ذکر شده نوع اتصال، نوع ولتاژ، مدت زمان روشن بودن و اندازه دهانه از دیگر تفاوت هایی هستند که می توان به آن ها اشاره کرد.

برندهای تولیدکننده انواع شیر برقی

شرکت های متعدد و بسیاری در زمینه طراحی و تولید انواع شیر برقی فعالیت می کنند. به دلیل کاربردهای فراوان این وسیله علاوه بر محصولات تولیدکننده‌های داخلی محصولات خارجی و وارداتی نیز در بازار یافت می شوند. از برترین برندهای تولیدکننده این محصول می توان به برندهای ASCO, UNI-D, PARKER و... اشاره کرد.

 

کلام پایانی:
انواع شیر برقی را می توان با توجه به موارد و شرایط سیستم و سیالات تهیه و مورد استفاده قرار داد. نحوه استفاده از این شیرها به دلیل ساختار ساده ای که دارند بسیار آسان است. بنابراین و می توان به راحتی آن را راه اندازی کرد.

 

ثبت نظر شما
تلفن پشتیبانی: 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) | همه روزه پاسخگوی شما هستیم.