جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید
جستجو
Filters
بستن

فلومتر صنعتی چیست؟

فلومتر  صنعتی چیست؟
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

 انواع فلومترها:

از جمله انواع فلومترها، می‌توان به فلومتر صنعتی اشاره نمود. این فلومتر نوعی دستگاه اندازه گیری دقیق است که از آن برای اندازه گیری مقدار عبور مواد در یک زمان معین استفاده می‌شود. مواد مختلفی توسط این فلومترها اندازه گیری می‌شوند. از جمله موادی که قابلیت اندازه گیری توسط فلومترها را در بر دارند، عبارتند از:

•    گاز‌ها

•    مایعات

•    بخارات 

•    دوغاب 

•    مواد شیمیایی 

•    نفت

•    بنزین 

•    گازوییل

•    مواد دارویی 

و بسیاری از موارد دیگر. بنابراین می‌توان شاهد افزایش موارد استفاده از فلومتر صنعتی در بسیاری از صنایع مختلف و کاربردی بود. این دستگاه‌ها با توجه به طیف گسترده‌ی بهره برداری، در انواع مختلفی تولید و مورد استفاده قرار گرفته‌اند. لذا هر کدام از این تجهیزات، ویژگی‌های متمایز کننده‌ای را در بر خواهند داشت.

 

جهت مشاوره و خرید و فروش ابزار دقیق با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید

 

لازم به ذکر است که برخی از انواع این فلومترها به جهت قرارگیری در معرض مواد خورنده، دچار خوردگی و فرسایش خواهند شد. لذا برای بهره برداری کاربردی و دقیق این نوع از تجهیزات، شناخت انواع آنها و به کارگیری صحیح از این تجهیزات، امری ضروری و مهم به شمار می‌رود.

فلومتر  صنعتی چیست؟

فلومتر صنعتی چیست؟ 

در توضیح فلومتر صنعتی می‌توان به تجهیزاتی اشاره نمود که: برای اندازه گیری دبی سیالات مختلف، مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. اغلب در صنایع مختلف، اعم از: غذایی، دارویی، شیمیایی و ... می‌توان شاهد بهره برداری از آنها بود. از جمله موادی که می‌توان توسط این تجهیزات، دبی آنها را بررسی نمود، عبارتند از: 

  •   نفت
  •    مواد شیمیایی 
  •    آب و فاضلاب 
  •    اکسیژن 
  •   گاز اتمسفر
  •    دی اکسید کربن 
  •   آرگون 
  •    نیتروژن 
  •    انواع بخارات 
  •    دوغاب 

با در نظر گرفتن افزایش موارد استفاده از این تجهیزات، شاهد طیف وسیعی از فلومترهای صنعتی خواهیم بود. فلومتر صنعتی مناسب برای صنایع مختلف به عواملی مانند: دما، نوع سیال، ویسکوزیته و سرعت سیال بستگی خواهد داشت. این نوع از فلومترها بر اساس اندازه گیری حجم و یا جرم سیال، مورد استفاده قرار خواهند گرفت. 

خرید فلومتر صنعتی

 

 

لینک های مفید: فلومتر

 

انواع فلومترهای صنعتی

در یک محیط صنعتی، استفاده از دبی سنج ها بسیار رایج است. اهمیت استفاده از دبی سنج‌ها یا فلومترها به جهت تعیین سود و زیان و همچنین تامین ایمنی کارکنان در محل کار، بسیار زیاد است. هر کدام از این فلومترها الزامات عملکردی متناسب با نیاز مصرف کنندگان را در بر خواهند داشت. لذا برای بهره‌برداری مطلوب از این فلومترها، شناخت ساختار، عملکرد، دقت، نوع سیال مناسب برای اندازه گیری و ... بسی حائز اهمیت خواهد بود. در اینجا به برخی از رایج‌ترین دبی‌‌سنج‌ها که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند، اشاره خواهیم کرد: 

 

انواع فلومترهای صنعتی

 

فلومتر التراسونیک: 

در بین انواع محبوب و کاربردی فلومتر صنعتی، می‌توان به فلومتر التراسونیک اشاره نمود. از این فلومترها اغلب برای اندازه گیری دبی آب فاضلاب، گازها، مایعات و اغلب سیالات کثیف استفاده می‌شود. از کاربرد فراوان و گسترده‌ی این نوع از فلومترها می‌توان به نمونه‌های پرتال در لوله‌های سایز بزرگ اشاره نمود. این نوع از فلومترها با بهره برداری از خواص دوپلر (یکی از قوانین فیزیک) عمل می‌کنند. این نوع از فلومترها به جهت عدم برخورداری از قطعات متحرک، از طول عمر بالایی برخوردار هستند. 

فلومتر ورتکس: 

از دیگر انواع فلومترهای صنعتی، می‌توان به فلومتر ورتکس اشاره نمود. از این فلومتر برای اندازه گیری دبی انواع سیالات (حتی سیالاتی که از ویسکوزیته بالا برخوردار هستند) استفاده می‌کنند. همچنین از این فلومتر جهت اندازه گیری سیالات با دماهای مختلف نیز استفاده خواهد شد. عملکرد این فلومتر بر اساس اندازه گیری لرزش‌ها توسط سنسور، انحام می‌پذیرد. لرزش‌ها نیز به واسطه‌ی جریانات گردابی پدید آمده در اثر برخورد سیال با مانع تعبیه شده در دستگاه، پدید می‌آیند. اغلب از این فلومترها برای اندازه گیری دبی قیر داغ، نفت و ... استفاده خواهد شد. 

 

فلومتر توربینی از انواع فلومتر صنعتی: 

فلومتر توربینی نیز یکی از انواع فلومترهای صنعتی است که از آن برای اندازه گیری دبی انواع سیالات (با ویسکوزیته پایین) استفاده خواهد شد. در ساختار این فلومترها از شمارشگر مخصوص و توربین بهره برداری شده است. از ویژگی‌های مهم این فلومتر، می‌توان به قیمت مناسب و مقرون به صرفه‌ی آن‌ها اشاره نمود. از کاربرد گسترده‌ی این فلومترها می‌توان به استفاده برای مایعات تمیز و همچنین روان کننده، اشاره نمود. اگر مایعات از ذرات معلق برخوردار باشند، دقت دستگاه را کاهش داده و به دستگاه آسیب می‌رسانند. 

 

 

 

فلومتر التراسونیک

فلومتر الکترومغناطیسی 

از دیگر فلومترها، می‌توان به فلومترهای مغناطیسی اشاره کرد. عملکرد این فلومترها با توجه به رسانا بودن سیال مورد نظر، صورت می‌پذیرد. از این فلومتر برای اندازه گیری شدت جریان سیالات استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر شاهد افزایش محبوبیت این فلومترها در بین مخاطبین، بوده‌ایم. این فلومترها بر اساس قانون فارادای عمل نموده و نتایج بی‌نظیری را برای مصرف کنندگان به همراه خواهند داشت. از این فلومترها در صنایع بسیار زیادی بهره برداری می‌شود. از جمله صنایعی از قبیل:صنایع دارویی، صنایع شیمیایی، صنایع دریایی، صنایع غذایی و ... مخاطبین این فلومترها به شمار می‌روند. 

همچنین بدانید:

فلومترهای کوریولیس : 

در انواع فلومتر صنعتی می‌توان به فلومتر کوریولیس اشاره نمود. این فلومتر از جمله گران‌ترین و دقیق‌ترین فلومترها به شمار می‌روند. از این فلومترها برای اندازه‌گیری دبی انواع سیالات بهره برداری می‌شود. دقت بسیار بالای این فلومترها، از جمله مهمترین دلیل بهره برداری از آنها به شمار می‌رود. گاها در بسیاری از صنایع مهم و پر اهمیت، از این فلومتر دقیق و کاربردی استفاده می‌شود. 

 

فلومتر الکترومغناطیسی

کارایی فلومترها در صنعت: 

در بسیاری از پروسه‌های صنعتی، اندازه گیری دبی سیالات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بنابراین دانش و تکنولوژی‌های مدرن، در کنار تجهیزات کاربردی، ورود دبی سنج‌ها و فلومترها را به همراه داشته‌اند. این تجهیزات با اندازه گیری حجم مواد عبوری از مسیر مشخص در زمان تعیین شده، می‌توانند پاسخگوی بسیاری از نیازهای مخاطبین باشند. اغلب این اندازه گیری به دلیل ملاحظات مالی در خرید و فروش برخی از سیالات ارزشمند، انجام می‌پذیرد.

کارایی هر کدام از این فلومترها، بسته به نوع ساختار آنها، متفاوت خواهد بود. برخی از این فلومترها از دقت بسیار بالا و برخی دیگر از مقاومت بالایی برخوردار هستند. برخی از این فلومتر در مسیر سیال قرار گرفته و برخی دیگر هیچ ارتباطی با سیال نخواهند داشت. بنابراین انتخاب هر فلومتر وابسته به نوع سیال انجام می‌پذیرد. با کسب اطلاع از ساختار هر فلومتر، می‌توان به موارد استفاده و کارآیی آنها پی برد. 

 

ثبت نظر شما
تلفن پشتیبانی: 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) | همه روزه پاسخگوی شما هستیم.