جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید
جستجو
Filters
بستن

نکات مهم در نصب کنترل ولو

نکات مهم در نصب کنترل ولو
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

کنترل ولوها نقش بسیار مهمی در کنترل فرآیندهای صنعتی ایفا می‌کنند. این دستگاه‌ها به تنظیم جریان مایعات، گازها و بخارات در یک سیستم کمک می‌کنند و با تنظیم دقیق فشار، دما و سطح مواد، فرآیندها را بهینه می‌سازند. یکی از موارد بسیار حساس در استفاده از کنترل ولو، نصب کنترل ولو است که اگر به درستی انجام نشود، می‌تواند عملکرد سیستم را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. در این مقاله، به بررسی دقیق مراحل و نکات مهم نصب کنترل ولو خواهیم پرداخت تا بتوانید عملکرد بهینه و عمر طولانی این تجهیزات را تضمین کنید.

نصب صحیح به اندازه انتخاب مناسب شیر کنترل برای کنترل هر فرآیند مهم است. زیرا انتخاب صحیح یک شیر کنترلی به طور خودکار تضمین نمی کند که کار درست را انجام دهد.

بنابراین عملکرد کنترل ولو علاوه بر انتخاب مناسب، به تجربیات فردی طراحی پایپینگ نیز بستگی زیادی دارد. این بدان معنی است که یک طراح پایپینگ باید پارامترهای فیزیکی شیر مانند ارتفاع، شیوه های نصب، دسترسی و مکان مناسب برای نصب شیر را در نظر بگیرد.

نصب شیرهای کنترلی

ابتدا قبل از نصب باید توجه داشت که بازرسی شیر کنترل برای بررسی هرگونه آسیب ناشی از حمل و نقل، ضروری است.

دسترسی پذیری شیر کنترل، محل نصب آن، در نظر گرفتن عمکرد دستی (Manual Operation)، گام هایی هستند که باید آنها را در نظر گرفت.

در قسمت های بعدی این مقاله، به بررسی جزئیات بیشتر "نحوه نصب شیر کنترل" می پردازیم.

 

دسترسی پذیری شیر کنترل (Control Valve accessibility)

شیرهای کنترل باید به شکلی نصب شوند که برای اهداف تعمیر و نگهداری به راحتی در دسترس باشند.

اگر یک شیر کنترل در ارتفاع معینی نصب شده باشد، یک پلتفرم یا راهروی دائمی با فضای کافی برای تعمیرات و نگهداری مورد نیاز است.

شیر کنترل را می توان در هر جهتی نصب کرد، اما حالت ترجیحی نصب آن باید در یک خط لوله افقی با یک محرک در موقعیت عمودی باشد.

نکات مهم در نصب کنترل ولو

همچنین دو گیج فشار، قبل و بعد از شیر کنترل برای بررسی وضعیت فشار خط باید نصب شوند.

 

نکات مربوط به دسترسی پذیری کنترل ولو

همچنین نکات زیر برای امر دسترسی پذیری کنترل ولو بررسی شوند.

  • باید در نظر بگیرید که آیا فضای کاری کافی برای جداسازی محرک (Actuator) برای مواقع تعمیرات و نگهداری وجود دارد؟
  • باید فاصله های کافی در بالا و زیر شیر کنترل ایجاد شود تا پایین فلنج و پلاگ و یا قسمت بالایی شیر به خوبی کار کند.
  • باید در نظر گرفت که آیا می توان پیچ های فلنج یا میله های اتصال را جدا کرد؟
  • آیا پوزیشنر و نشانگر حرکت سوپاپ دیده می شود؟
  • آیا پوزیشنر قابل تنظیم است؟
  • اگر شیر کنترلی، یک هندویل (Handwheel) برای عملکرد دستی دارد، این هندویل در موقعیتی قرار می گیرد که بتوان آن را چرخاند؟
  • آیا می توان لوله منتهی به شیر را به منظور برداشتن شیر دیپرشرایز (De-Pressurize) و یا خالی کرد؟

 

عملکرد دستی (Mnual Operation)

معمولا برای زمانیکه ولو کنترلی عملکرد خوبی در حالت اتوماتیک ندارد و یا احتیاج به تعمیرات و نگهداری است، یک عملکرد دستی باید تعبیه شود که در مواقع لزوم بجای آن عمل کند. نکات مربوط به این موضوع موارد زیر را شامل میشود.

در بسیاری از کاربردهای مخصوص، (مثلا زمانی که از محرک الکتریکی استفاده می کنیم) لازم است یک شیر کنترلی با عملکرد دستی به صورت بای پس در اطراف شیر در نظر گرفت.

لازم است که ولوهای قطع (Block) و تخلیه (Drain) مناسب در دو طرف شیر کنترل در نظر گرفت تا امکان تعمیر یا تعویض، بدون خاموش کردن فرآیند فراهم شود.

در صورتی که در حین تعمیر و نگهداری و بازرسی نیاز به عملیات مداوم باشد، باید یک انشعاب به صورت بای پس نصب شود.

 

فروشگاه پیکاتک  | واردکننده ابزار دقیق | جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید

 

موقعیت ولو (Valve Location)

در مورد موقعیت مناسب ولو برای نصب، نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرد:

محل انتخابی باید فضای کافی برای تعمیر را در اختیار تعمیرکار قرار دهد.

همچنین مکان نصب باید به شکل صحیحی انتخاب شود که کمک به جلوگیری از کاویتاسیون کند.

اگر شیر در پایین هدر بخار است، یک تله بخار را نزدیک ورودی شیر قرار دهید.

لوله با قطر شش در پایین دست شیر حتما باید مستقیم باشد. همچنین برای جلوگیری از تداخل با ظرفیت جریان شیر، زانویی (elbow) یا سه راهی (T) با قطر کمتر از شش در پایین دست شیر قرار ندهید.

در مورد کاربردهای فشار قوی گاز یا بخار برای کاهش فشار، برای جلوگیری از صدای اضافی پایپ سعی کنید فقط لوله های مستقیم در پایین دست شیر داشته باشید یا از زانویی با سوییپینگ بلند استفاده کنید. تخلیه مناسب برای شیر در نظر بگیرید. این امر به ویژه برای شیرهای صنایع بهداشتی و برای شیرهایی که سیالات خطرناک در آنها عبور می کنند، بسیار مهم است.

نکات مربوط به احتمال خوردگی ناشی از نشتی واشر فلنج یا پکینگ ساقه روی تجهیزات واقع در زیر شیر را بررسی کنید.

شیر کنترل نباید نزدیک منبع گرمای شدید قرار گیرد. شیرهای کنترلی که سیالات قابل احتراق را کنترل می کنند باید از پمپ ها، خطوط یا تجهیزات داغ دور باشند.

احتمال یخ زدن لوازم جانبی در زمستان را بررسی کنید.

به منظور جلوگیری از خرابی زودرس دیافراگم ها و قطعات الکتریکی یا الکترونیکی، نرخ دمای محیط محرک یا پوزیشنر،  اثر حرارتی ولو و خطوط هوایی را بررسی و در نظر بگیرید.

ولوهای کنترل باید به شکلی قرار گیرند که قسمت های بالایی در مجاورت خطوط گرم یا تجهیزات نباشد.

لوازم جانبی الکتریکی باید استانداردهای ایمنی را برای نصب در مکان های خطرناک و سایر مکان ها رعایت کنند. برای این تجهیزات نیز امکان یخزدگی را بررسی کنید.

 

نکات مهم در نصب کنترل ولو

 انتخاب مواد مناسب

یکی از نکات کلیدی در نصب کنترل ولو، انتخاب مواد مناسب برای ولو و اتصالات آن است. بسته به نوع سیال، فشار و دمای سیستم، باید از مواد مقاوم و با دوام استفاده کرد. برای مثال، در سیستم‌هایی که سیالات خورنده دارند، از مواد ضد خوردگی مانند فولاد ضد زنگ استفاده می‌شود.

 اهمیت آموزش و تخصص

نصب کنترل ولو به دانش فنی و تخصص نیاز دارد. افرادی که این وظیفه را بر عهده دارند، باید با تمامی اصول و استانداردهای مربوط به نصب و راه‌اندازی این تجهیزات آشنا باشند. هر گونه اشتباه در نصب می‌تواند به خرابی سیستم و افزایش هزینه‌ها منجر شود.

 تعمیر و نگهداری

یکی دیگر از نکات مهم در نصب کنترل ولو، توجه به برنامه‌های تعمیر و نگهداری دوره‌ای است. حتی اگر نصب ولو به درستی انجام شود، بدون نگهداری مناسب، عمر مفید آن به شدت کاهش می‌یابد. بنابراین، پس از نصب کنترل ولو، باید برنامه‌های منظم برای بازرسی و تعمیرات تدوین شود.

ثبت نظر شما
تلفن پشتیبانی: 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) | همه روزه پاسخگوی شما هستیم.