جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید
جستجو
Filters
بستن

پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگمی
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

یکی از انواع پمپ های پرکاربرد در صنعت, پمپ دیافراگمی است. پمپ دیافراگمی پمپ جابه جایی مثبت است که از عمل رفت و برگشت دیافراگمی از جنس لاستیک ,ترموپلاستیک یا تقلون و شیرهای مناسب در هر طرف دیافراگم, جهت پمپاژ سیالات استفاده می کند. این نوع پمپ ها خودمکش هستند وبرای جابه جایی و پمپاژ انواع سیالات به خصوص مایعات حاوی ذرات با ویسکوزیه بالا یا همان چسبناک ایده ال می‌باشد.

مدل های مختلفی از این وسیله صنعتی تولید می‌شود که میتوان به مدل های الکتریکی,دستی, پنوماتیک یا بادی و هیدرولیک اشاره کرد. در این مقاله به معرفی و بررسی پمپ دیافراگمی می‌پردازیم.

 

پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگمی یا diaphragm pump گونه ای از پمپ های جابجایی مثبت می باشد که با نیروی هوای فشرده و حرکت رفت و برگشتی دیافراگم سیال را متراکم می کند. پمپ های پنوماتیک دارای دو دیافراگم یا لاستیک می باشند که در سایزهای بزرگ هر دیافراگم بصورت دوبل می باشد. در این پمپ ها مجموعه دیافراگم شامل دیافراگم اولیه و دیافراگم ثانویه می باشد. نصب پمپ های دیافراگمی بسیار ساده است و با اتصال شیلنگ هوای فشرده پمپ فعال میشود. با توجه به حرکت رفت و برگشتی دیافراگم در پمپ های دیافراگمی جریان خروجی در این پمپ ها بصورت نوسانی یا پالس می باشد که در مواردی که نیاز به جریان یکنواخت است می توان در خروجی آنها از یک منبع انبساط یا پالسیشن دمپر استفاده کرد.

پمپ دیافراگمی بادی فاقد آبند مکانیکی می باشد از این رو هیچ گونه نشتی در این پمپ وجود ندارد. عدم نشتی در پمپ های دیافراگمی پنوماتیک یکی از مزایای آنها می باشد که قابلیت استفاده برای پمپاژ مایعات گران قیمت، سمی یا قابل اشتعال را فراهم میسازد. در ورودی و خروجی پمپ های دیافراگمی شیر توپی (گلوله) وجود دارد که در هنگام مکش سیال شیر خروجی مسدود و در هنگام دهش سیال شیر ورودی مسدود می شود. عمل آبندی شیرها توسط سیت یا نشیمنگاه صورت می گیرد. برای کاهش صدا در پمپ های دیافراگمی از فیلتر کاهش صدا در مسیر هوای ورودی استفاده شده است. پمپ دیافراگمی پنوماتیک دارای وزن بسیار کمی می باشد و از آن می توان بصورت پرتابل یا قابل حمل استفاده کرد.    

 

پمپ دیافراگمی

 

مشخصات پمپ دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی پنوماتیک استاندارد دارای یک ورودی و یک خروجی می باشند که می تواند هر دو خروجی در یک سمت پمپ و یا از قسمت میانی باشد. در این پمپ ها تنها یک سیال را می توان انتقال داد، اما پمپ های دیافراگمی می توانند بصورت سفارشی دارای دو ورودی و دو خروجی باشند که قابلیت پمپاژ همزمان دو سیال را دارند.

بیشتر بدانید:

پمپ استیل

در این پمپ ها دبی در هر خروجی نصف دبی کل می باشد. سایز ورودی و خروجی پمپهای دیافراگمی بصورت یکسان است و معمولا پمپهای دیافراگمی در سایز 1/4 و 1/2 که به عنوان پمپ دیافراگمی کوچک می باشد تا سایز 7.5 سانتی متر موجود می باشند که متناسب با دبی مورد نیاز انتخاب می شوند. ورودی این دستگاه ها از قسمت پایینی پمپ و خروجی آن از قسمت بالایی پمپ می باشد.  

 

مشخصات پمپ دیافراگمی

 

مزایا پمپ های دیافراگمی

ایمنی بالا

  1. به دلیل اینکه سیستم نیروی محرک آن ها هوا می باشد و با کمپرسور هوا کار می کنند بسیار ایمن میباشند.
  2. همچنین بسیاری از مدلهای آن ضد انفجار بوده و دارای گواهینامه های معتبر ایمنی میباشند.

 

پرتابل و نصب آسان

  • به راحتی قابل حمل و جا به جایی می باشند و می توان آن ها را از جایی به جای دیگر برد.
  • فقط کافیست خروجی هوای کمپرسور را به ورودی هوای پمپ وصل کنید تا پمپ آماده راه اندازی شود.
  • تنوع نصب در حالات مختلف نیز از محاسن این وسایل و تجهیزات به شمار می آید.

 

خودمکشی

  • یکی از مزایا مهم این وسیله خودمکش ( Self-priming ) بودن آن هاست.
  • این پمپ ها قدرت ساکشن و مکش بالایی دارند و بدون نیاز به هر گونه تجهیزات و همچنین بدون نیاز به هوا گیری انواع سیالات را مکش میکنند.
  • همچین این پمپ ها توانایی کارکرد خشک را نیز دارند.

 

فشار و آبدهی متغیر

  • کارکرد این تجهیزات ملزم به داشتن فشار و دبی ثابت و معینی نیست.
  • این پمپ ها فشار و آبدهی متغیری دارند که می توانید با تغییر فشار و دبی هوای کمپرسور میزان فشار و آبدهی پمپ را تغییر دهید.
  • این ویژگی باعث شده،تا بتوان از این پمپها در بسیاری از مواقعی که باید دبی را تغییر داد،استفاده کرد.

 

غوطه وری

  • این نوع از پمپ ها را میتوان،همچون کف کش داخل سیال بیندازید،تا برایتان سیال را از داخل پمپاژ کند.
  • این پمپ ها برای موادی که حساسیت زیادی در انتقال دارند; بسیار مفید بوده و بدون هیچگونه آسیبی به سیال آن را انتقال میدهند.

 

موارد دیگر

  • عدم نیـاز بـه مکانیکال سیل
  • تعمیرات و نگهداری آسان
  • نشتی حداقل
  • انتقال سیالات با ذرات جامد زیاد
  • قابلیت کارکرد خشک
  • تولید در مدل های مختلف

 

کاربرد پمپ دیافراگمي

ازجمله کابرد این پمپ‌ها برای تخلیه مایعات از بشکه‌ها و مخازن (پمپ بشکه‌کش) است.پمپهای دیافراگمی در صنایع زیر کاربرد دارد:

  1. صنایع شیمیایی
  2. صنایع غذایی و خوراکی
  3. صنایع کاشی و سرامیک
  4. رنگ سازی و چسب
  5. صنعت نفت و پتروشیمی

 

مزایا پمپ های دیافراگمی

     

انواع پمپ های دیافراگمی

  1. پمپ دیافراگمی که یک طرف دیافراگم که پمپاژ میشود و در طرف دیگر با هوا یا سیال هیدرولیک قرار دارد. انعطاف دیافراگم باعث افزایش و کاهش حجم حجم محفظه پمپ شده یک جفت شیر یک طرفه مانع بازگشت سیال و ایجاد جریان معکوس می‌شود.
  2. پمپ های دیافراگمی با جابجایی مثبت حجمی که در آنها محرک اصلی دیافراگم,الکتریکی - مکانیکی بوده و به وسیله یک الکتروموتور متصل به میل لنگ یا گیربگس و یا کاملا مکانیکی مثل یک اهرم یا دسته به حرکت در می اید.
  3. دیافراگم با یک عمل مکانیکی ساده منعطف شده و یک سمت دیافراگم به هوا باز میشود.پمپ های دیافراگمی که یک یا چند دیافراگم با سیالی که باید پمپاژ شود در دو سمت در تماس هستند.دیافراگم ها با انعطاف دوباره خود باعث تغییر حجم میشوند .

نحوه نصب پمپ دیافراگمی

برای نصب پمپهای دیافراگمی باید به نوع کانکشن ورودی و خروجی وسیله دقت شود که در نوع های فلنجی ، NPT یا همان رزوه ای موجود می باشند. برخی از این تجهیزات از نوع ضد آب می باشند و قابلیت نصب درون مخزن بصورت مستغرق را دارند. همچنین مدل های بادی متناسب با سایز و برند شرکت سازنده مکش بسیار خوبی دارند که می توان آنها را در سطحی هم راستا یا بالاتر از سطح سیال نصب کرد. پمپ های پنوماتیک مثل پمپ های سانتریفیوژ نیاز به هواگیری ندارند و قادر هستند سیال را از عمق چند متری بدون هواگیری مکش کنند. با توجه به این ویژگی منحصر به فرد این پمپ ها، امکان استفاده از آن ها را به عنوان پمپ تخلیه بشکه نیز فراهم می کنداین نوع پمپ ها فاقد الکتروموتور می باشند بنابراین می توان آنها را درون باکس یا مکان هایی که تهویه مناسبی ندارند نصب کرد.    

 

نحوه نصب پمپ دیافراگمی

 

تعمیر پمپ دیافراگمی

این تجهیزات با توجه به دسترسی آسان به قطعات مصرفی دارای تعمیر و نگهداری آسانی می باشند. تمامی قطعات مصرفی از جمله کیت سیال شامل دیافراگم یا لاستیک، شیر توپی یا گلوله ها، سیت یا نشینگاه، اورینگ ها و واشرها و یا کیت هوا توسط شرکت های مختلف به راحتی قابل تامین می باشد.  

 

ثبت نظر شما
تلفن پشتیبانی: 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) | همه روزه پاسخگوی شما هستیم.