فروش انواع شیر دیافراگمی به صورت نو و دسته دوم با قیمت مناسب و ارسال به سراسر کشور در فروشگاه ابزار دقیق پیکاتک. جهت کسب مشاوره رایگان و استعلام قیمت میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شیر دیافراگمی یا دیافراگم ولو Diaphragm Valve در دو مدل شیر دیافراگمی با برآمدگی و شیر دیافراگمی بدون برآمدگی برای قطع و وصل و کنترل جریان مسیر سیال مورد استفاده قرار می گیرد. عضو اصلی در دیافراگم ولو مجرابند آن هست که شکل آن دیافراگمی صفحه ای می باشد.این دیافراگم در دو جنس شیر دیافراگمی تفلونی PTFE و شیر دیافراگمی لاستیکی EPDM تولید می شود. قیمت شیر دیافراگمی با توجه به جنس بدنه و دیافراگم و نوع اتصال متفاوت می باشد.
در ادامه فروش شیر دیافراگمی و انواع دیافراگم ولو و کاربرد و مزایا و ابعاد و استاندارد و… دیافراگم ولو توضیح داده می شود.
شیر دیافراگمی (دیافراگم ولو) یک شیر دو جهته یا دو طرفه میباشد که میتوان از آن هم برای قطع و وصل و هم برای کنترل جریان استفاده کرد. دلیل نامگذاری این شیر، لایه ی نازک و انعطافپذیر آن است(دیافراگم) که برای کنترل و باز و بسته شدن شیر از آن استفاده میشود. میتوان این غشاء را از جنس استنلس استیل، پلاستیک و یا حتی مواد یک بار مصرف تولید کرد.
ساختار و عملکرد این شیر ساده است. هنگامی که شیر باز است، اکچویتور در تماس با غشاء داخلی شیر (دیافراگم) میباشد. زمانیکه کاربر بخواهد شیر را ببندد، اکچویتور فشرده شده، میپیچد و به سمت لبههای شیر هُل داده میشود و شیر بسته میشود. برخی شیرهای دیافراگمی میتوانند در حالت نیمه باز قرار گرفته و بدین وسیله میتوان جریان را تنظیم کرد.
اجزا شیر دیافراگمی که شامل بدنه و سیت و پکینگ و شافت و فلکه یا عملگر می باشد که با توجه به نوع سیال و درجه حرارت و فشار کاری، جنس بدنه و سیت و پکینگ مشخص می شود. بدنه شیر دیافراگمی با توجه به نوع سیال و درجه حرارت و فشار کاری در جنس های مختلف استیل و چدن و فولاد و آلومینیوم برنز با نوع اتصال دنده ای و فلنجی و کلمپی تولید می شوند. مجرای عبوری آن (محل عبور سیال) به دو روش بدون برآمدگی . با برآمدگی برای سیال های روان و سیال های با غلظت بالا تولید می شود.
بونت یا همان درپوش از جنس بدنه می باشد و روی بدنه مونتاژ می شود و مابین بونت و بدنه یک گسکت ازجنس دیافراگم برای عدم نشتی گذاشته می شود،دیافراگم و سافت و فلکه یا عملگر هم رو بونت مونتاژ می شود.
دیافراگم شیر دیافراگمی که مهمترین قسمت می باشد و وظیفه مسدود یا باز کردن مسیر سیال را دارد و معمولا از جنس های تفلون و لاستیک و پلی اورتان و… برای سیال های پایه آب و اسید و دوغ آِّب مثل آهک و سیمان استفاده می شود،دیافراگم به دلیل انعطاف بالا باید از جنس مرغوب و با کیفیت باشد که با چرخاندن فلکه به راحتی مسیر سیال عبوری را مسدود کند.
پکینگ یک واشر آببندی معمولا از جنس گرافیت می باشد،که برای آببندی مابین بونت و سافت استفاده می شود که سیال از روزنه ما بین آنها خارج نشود.
شیر دیافراگمی بر اساس نوع بدنه آن به دو دسته بندی کلی شیر دیافراگمی با برآمدگی و بدون برآمدگی تولید میشود. همچنین بر اساس نوع جنس دیافراگم نیز شیرهای دیافراگمی را دسته بندی میکنند که در ادامه به توضیح هریک خواهیم پرداخت:
بدنه این شیر از وسط دارای یک برآمدگی و زائده رو به بالا می باشد که برای سیالاتی که ذرات جامد یا ذرات معلق هستند مناسب نمی باشد و افت فشار اندکی در هنگام عبور سیال ایجاد می شود. از مزیت های دیافراگم ولو با برآمدگی آببندی با دقت بالا همچنین زمان باز و بسته شدن کوتاه می توان اشاره نمود.
عملکرد این شیر با حرکت دیافراگم عمود بر سیال انجام می شود و دیافراگم هنگامی که پایین می آیید روی نقطه صفر وسط قرار می گیرد و مسیر عبور سیال را مسدود می کند.
این شیر برای گازها و مایعات خورنده و خطرناک، مناسب میباشد زیرا در صورت بروز هرگونه خرابی، بونت میتواند غشاء را نگاه دارد. همچنین، بدنه شیبدار آن باعث میشود تا شیر به صورت خود تخلیه کار کند. اما این تخلیه میتواند در هر دو جهت شیر انجام پذیرد که ممکن است برای برخی از کاربریها بهینه نباشد. شیر weir-type غالباً برای مایعاتی استفاده میشود که یکدست و خالص هستند زیرا ممکن است مایعات چسبنده و رسوبات در دو طرف saddle انباشته شوند. این شیر اغلب در فرآیندهایی نظیر تولید مواد غذایی و شیمیایی، تولید گاز، کاربریهای خورنده و آب استفاده میشود.
از این شیر برای سیالاتی که دارای ناخالصی یا ذرات معلق بوده یا نیاز هست حجم زیادی از سیال بدون افت فشار عبور کند با نوع اتصال فلنجی یا دنده ای یا کلمپی استفاده می شود. دیافرگم ولو مستقیم از لحاظ آببندی نسبت به حالت قبلی دارای دقت کمتری می باشد زیرا باید دیافراگم حتما تا کف بدنه شیر پایین آورده شود تا آببندی انجام شود.
جنس دیافراگم باید با کیفیت بالا باشد در غیر این صورت به علت انعطاف پذیری زیاد در هنگام بسته شدن ممکن است به دیافراگم آسیب برساند.
شیر دیافراگمی Weir type یکی از متداولترین طرحهای این شیرآلات است. طرح lip/saddle برای کنترل جریانهای کوچک بسیار مناسب است و به دلیل بونِتی که بر روی دیافراگم و اکچویتور وجود دارد، کاملاً ضد نشتی میباشد.
شیر دیافراگمی تفلونی برای سیال های اسیدی مورد استفاده قرار می گیرد.جنس دیافراگم و مجرابند از جنس تفلون می باشد.
دیافراگم ولو لاستیکی برای سیال های پایه آب اکثر مورد استفاده قرار می گیرد.و مجرابند و دیافراگم از جنس EPDM می باشد. مابقی جنس ها از قبیل پلی اورتان و UPVC و … هم بر اساس سفارش تولید می گردد.
از ویژگیهای این شیر برای تنظیم جریان این است که میتواند به سرعت باز شود، زیرا قسمتی که برای قطع جریان در امتداد نشیمنگاه شیر قرار گرفته بزرگ میباشد.
دیافراگم ولو weir-type میتواند جریانهای کوچک را کنترل نماید.
این شیر مخصوصاً برای مدیریت سیالات خورنده، سیالات حاوی ذرات فیبری، سیالات رادیو اکتیو و … مناسب میباشد.
مکانیزم عملکرد این شیر به شکلی است که داخل خط لوله در معرض سیال قرار نمیگیرد. سیالات چسبناک نمیتوانند در کار بونِت و مکانیزم عملکرد شیر اختلال ایجاد کنند.
بسیاری از سیالاتی که باعث مسدود شدن، خوردگی یا ایجاد مشکل برای قطعات شیرآلات صنعتی میشوند، بدون هیچ مشکلی از داخل شیر دیافراگمی عبور میکنند. همچنین روانکنندههایی که برای مکانیزم عملیاتی استفاده میشوند نمیتوانند سیال را آلوده نمایند.
در این شیر هیچ پکینگ گلندی وجود ندارد و احتمال نشتی اِستم نیز وجود ندارد.
این شیر از تخلیه کامل خط لوله جلوگیری میکند.
دما و فشار عملکرد شیر بسته به نوع متریال شیر دارای محدودیت میباشد. معمولاً این شیر برای فشار زیر 200psi (14 بار) و دمای زیر 204 درجه سانتیگراد استفاده میشود.
فشار هیدرواستاتیکی که میتواند به شیر وارد گردد محدود است.
ابعاد شیر دیافراگمی محدود است و در محدوده سایز DN15-DN300 تولید میشود.
در زیر به برخی از کاربردهای شیرهای دیافراگمی اشاره خواهیم کرد:
سیستمهای تصفیه آب
تولیدات دارویی
نیروگاهها
خدمات وکیوم
کارخانجات فرآوری مواد غذایی و شیمیایی
کاربریهایی که در آنها میزان خورندگی زیاد است
Filter by:
Clear All