جهت مشاوره و خرید تلفنی با شماره : 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) تماس بگیرید
جستجو
Filters
بستن

چیلر آبی

چیلر آبی
موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

چیلر تراکمی آب خنک یا همان چیلر آبی ، یکی از متداول ترین چیلر هایی است که امروزه برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد. از این دستگاهها می توان برای خنک کردن ساختمان های اداری و تجاری، سالن های سرپوشیده، مراکز صنعتی و … بهره برد. تفاوت این دستگاهها با نوع دیگر چیلرهای تراکمی در چگونگی خنک سازی سیال مبرد است. در این دستگاهها از یک برج خنک کننده و جریان آب برای این کار استفاده می شود، در صورتی که در چیلر های هوا خنک از چندین فن و جریان هوا برای خنک سازی بهره برده می شود. در این مقاله از سایت پیکاتک به معرفی و بررسی چیلر آبی می‌پردازیم.

 

 

چیلر آبی چیست؟

چیلرهای آبی درهمه جا به چشم می خورند. این دستگاهها در تهویه ی مطبوع تجهیزات صنعتی، تجاری و سازمانی استفاده می شوند و به کاهش درجه حرارت انواع تجهیزات از ماشین آلات رباتیک تا قطعات کامپیوتری کمک می کنند. همچنین می‌توانند برای خنک کردن آب آشامیدنی در سطوح دلپذیر، یا برای تامین آب خنک برای مواد تشکیل دهنده در مواد غذایی استفاده شوند. با این حال، بسیاری از مردم نمی دانند آنها چگونه کار می کنند و دانستن این مطلب می تواند به شما در تصمیم گیری جهت نوع و ظرفیت آن کمک کند.

چیلرهای تراکمی، دستگاه های سرماسازی هستند که در آن ها از یک سیکل تبریدی و سیال مبرد استفاده می‌شود. سیال مبرد، سیالی است که دارای ظرفیت گرمایی بالایی است و با طی کردن سیکل تبرید، به صورت پیاپی تغییر فاز می دهد. در چیلرها با بهره گیری از علوم ترمودینامیک و انتقال حرارت، از این عمل تغییر فاز برای سرمایش و گرمایش محیط های متفاوت استفاده می کنند.

 

چیلر آبی

 

نحوه عملکرد چیلر آبی

نقطۀ شروع در سیکل تبریدی چیلر های آبی ، بخش کمپرسور است. سیال مبرد با عبور از کمپرسور، فشرده شده و دمای آن بالا می‌رود. این گاز متراکم شده، سپس به بخش کندانسور فرستاده می شود. در نتیجه، عمل میعان بر روی سیال صورت گرفته، گاز متراکم به مایع متراکم تبدیل می شود. این سیال پس از عبور از کندانسور چیلر از یک شیر انبساطی گذر می کند.

نتیجۀ این اتفاق، کاهش شدید فشار سیال و تبخیر مجدد آن است؛ که همزمان با عمل تبخیر، سیال وارد بخش اواپراتور می گردد و دمای آن بالا می رود. که در نتیجه مابقی سیال مایع موجود در خط لوله نیز به گاز تبدیل شده، آمادۀ ورود مجدد به کمپرسور می شود. خروجی بخش اواپراتور در حقیقت نقطۀ ورود مجدد سیال به کمپرسور است. با تکرار پیاپی این سیکل تبریدی، عمل خنک سازی در چیلرها صورت می گیرد.

 

چیلر آبی

 

اجزای چیلرهای آب خنک

کلیه چیلرهای آب خنک از اجزای زیر تشکیل شده­ اند.

  • کمپرسور
  • کندانسور آبی
  • اواپراتور چیلر
  • شیر انبساط
  • برج خنک کننده

 

کمپرسور چیلر آبی

مهمترین قطعه در چیلر تراکمی آب خنک و هوا خنک ، کمپرسور است که می بایستی با توجه به کاربرد آن به نحوه درست انتخاب گردد.

مزایای کمپرسورهای رفت و برگشتی (پیستونی)

  •  قابلیت ایجاد فشارهای بسیار بالا در مبرد
  • قابل تعمیر بودن در صورت فرسوده شدن پس از چند سال و در نتیجه افزایش طول عمر چیلر
  • مناسب ترین نوع کمپرسور جهت استفاده در مناطق با آب و هوای گرم و مرطوب به دلیل قابلیت تحمل فشار و دمای بالا
  • در حالیکه در چنین مناطقی به علت حساس بودن ساختار کمپرسورهای اسکرو و اسکرال نسبت به دما و فشار بالا ، نمی توان از نوع اسکرو یا اسکرال استفاده نمود

 

مزایای کمپرسورهای اسکرو

مزایای کمپرسورهای اسکرو عبارت اند از :

  • داشتن COP بیشتر نسبت به کمپرسور رفت و برگشتی که در تناژ برابر ، مصرف برق کمتری دارد.
  • مقاومت در برابر بازگشت مایع
  • کنترل ظرفیت به صورت پیوسته و در نتیجه ثابت نگه داشتن راندمان آن تحت بارهای کاری مختلف
  • استهلاک و ارتعاش کمتر به دلیل اینکه قطعات متحرک کمتری دارد و به جای حرکت رفت و برگشتی ، حرکت دورانی دارد.

 

مزایای کمپرسورهای اسکرال

مزایای کمپرسورهای اسکرال عبارت اند از :

  • طول عمر بالا ، نگهداری آسان و داشتن پایین ترین نرخ خرابی بخاطر گشتاور استارت پایین
  • کمترین تعداد قطعات متحرک
  • مقاومت در برابر بازگشت مایع
  • کارکرد آرام ، بدون صدا و لرزش به نحوی که کم صداترین نوع کمپرسور است
  • COP بیشتر نسبت به نوع رفت و برگشتی
  • قیمت پایین

 

چیلر آبی

 

کاربرد چیلر آبی

چیلر آبی در موارد و مکان های مختلفی استفاده می شود که در این جا به برخی از مهم ترین آن ها اشاره می‌شود :

در کشاورزی

در هیدروپونیک، پمپ‌ها، چراغ‌ها و حرارت محیط می‌توانند درجه حرارت آب مخزن را بالا ببرند (گرم کنند). و منجر به مشکلاتی برای سلامتی ریشه گیاهان شوند. برای سلامت ایده‌آل و مناسب گیاهان بهتر است از چیلرهایی استفاده شود که بتوانند درجه حرارت آب رابه درجه پایین‌تر از حرارت محیط برسانند. 68 درجه فارنهایت یا 20 درجه سانتی گراد مایی است که برای اغلب گیاهان مناسب است. این مورد در سلامت ریشه گیاهان و جب کار آمد موتد مغذی تأثیرگذار است.

 

در تأسیسات ساختمانی

چیلر آبی در تهویه مطبوع هوا در که اغلب ساختمان‌ها جهت برای خنک هوا و تجهیزات ساختمان استفاده می‌شود، به خصوص در شرایطی که بسیاری از اتاق‌های یک ساختمان باید به‌طور جداگانه کنترل می‌شود، مانند یک هتل است. یک چیلر درجه حرارت آب را بین 40 درجه فارنهایت تا 45 فارنهایت قبل از این که آب چیلر برای خنک شدن به محل پمپ شود، سرد می‌کند.

 

چیلر آبی

 

مزیت های چیلرهای آبی

امروزه از چیلر های آبی برای خنک سازی ساختمان های اداری، تجاری و حتی مسکونی نیز استفاده می شود. به علاوه که می توان از آن ها برای خنک سازی دستگاه های صنعتی و محیط های کارگاهی نیز استفاده کرد. دلیل این استقبال گسترده از این دستگاهها، ظرفیت سرمایش آنهاست. ظرفیت سرمایشی این چیلرها نسبت به چیلرهای جذبی و هواخنک بیشتر است. این در صورتی است که برای راه اندازی این چیلرها نیاز به آب فراوانی خواهد بود. که تأمین این آب در مکان های گرمسیری کار مشکلی است.

مسئلۀ دیگر هزینه های جاری طراحی چیلرهای تراکمی است. طبیعتاً راه اندازی چیلر های آب خنک نسبت به چیلرهای هواخنک هزینۀ بیشتری را در پی خواهد داشت. زیرا لازم است در کنار این دستگاهها از یک برج خنک کننده نیز استفاده کرد. اما اگر به دنبال چیلری با ظرفیت سرمایشی بالا هستید، استفاده از چیلر های آب خنک مقرون به صرفه تر بوده و کارایی بهتری دارد.

نکتۀ بعدی به تفاوت مکان نصب چیلرهای آب خنک و چیلرهای هواخنک بر می گردد. چیلرهای هواخنک را باید حتماً در جریان هوای آزاد و معمولاً روی پشت بام خانه ها نصب کرد. موضوعی که در درجۀ اول روی زیبایی ساختمان اثر می گذارد. این در حالی است که چیلرهای آبی را می توان در بخش موتورخانه یا تأسیسات نصب نمود. مکانی که هم دسترسی به آن ساده تر است و هم از نظر زیبایی تأثیر مثبتی روی نمای بیرونی ساختمان دارد.

مزایا چیلر آبی

مزایایی چیلر آبی به طور خلاصه به شرح زیر است

  • بازده بالا
  • حق انتخاب مشتری در ابعاد بزرگتر
  • تناژ ظرفیتی بالا
  • امکان نصب چیر در فضای داخلی موتور خانه
  • طول عمر بالا

لینک های مرتبط :

چیلر صنعتی

ثبت نظر شما
تلفن پشتیبانی: 87700142-021 ( 30 خط ویژه ) | همه روزه پاسخگوی شما هستیم.